Så här använder vi kakor

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft 25 juli 2003 måste besökare bli informerade om användandet av kakor på webbplatser man besöker. Sedan 1 juli 2011 måste även besökaren samtycka till att kakor lagras, något som görs genom att webbläsaren är inställd på att lagra kakor.

En cookie, eller kaka, är en liten textfil med inställningsinformation som lagras i webbläsaren. Ibland är informationen krypterad om där förekommer lösenord eller liknande. Det finns två typer av kakor – de tidsbestämda och de som lagras och fungerar på obestämd tid.

På sajten använder vi kakor som sparas på obestämd tid, och de används när information skickas via formulär, när ajax och dhtml används Levitra och vid inloggning av administratörer. Eftersom sajten är flerspråkig använder vi också kakor för att spara språkvalet besökaren gjort. Ibland lagrar vi även kakor när man fyllt i vissa formulär och när man klickar på nedladdningslänkar eller länkar i annonser. Viss information om din manick som du använder när du besöker sajten lagras också. Till exempel egenskaper om din skärm som pixeltäthet och upplösning. Allt det här gör vi för att du ska få en så välanpassad sajt och så trevlig upplevelse som möjligt.

Vill man absolut inte att kakor ska lagras kan man i webbläsaren stänga av användandet av dem. Viss funktionalitet kommer då att försvinna på sajten.

Hoppa högst upp på sidan