Lättsökt produktkatalog till Stigab

Stor produktkatalog som ska vara sökbar på tre språk

Som ett tillverkningsföretag av elektronikkomponenter har Stigab samlat på sig en omfattande produktportfölj. Den stora utmaningen för den nya sajten var att sortera, presentera och göra alla produkterna lätt tillgängliga för kunderna. Uppdraget gick till Ryter kommunikation som vi sedan arbetet tillsammans med under projektet.

Produkter – Stigab

Av den anledningen sattes produktkatalogen och sökfunktionen i centrum vid omgörningen av sajten. För att besökarna skulle få en upplevelse av snabb sökning flyttades filtreringen till klientsidan så att alla förändringar i filtrering och sökning skulle kunna ske på ett kick.

Förutom att alla produkter i sortimentet skulle kategoriseras och kunna sökas enkelt så skulle även hela sajten översättas till engelska och finska förutom svenska. För att detta skulle gå så smidigt som möjligt byggdes dels en speciell översättningsdatabas där översättarna kunde gå igenom varje text i tur och ordning och markera dem som klara. Sedan importerades alla produkter med översättningar via en specialbyggd importfunktion för att få med all metadata för alla produkter på ett felsäkert sätt.

Vissa avdelningar på sajten fick unikt innehåll och utseende beroende på vilket språk man besökte dem med, medan de flesta sidor enbart bytte text och bilder till att stämma med respektive språk.

Hoppa högst upp på sidan