Returpacks tävlingssajt Pantresan

En tävlingssajt för lågstadieklasser för att uppmuntra dem att panta.

För att lära barn att panta lanserade Returpack en tävling med tillhörande sajt och mobilappar riktad mot lågstadiebarn. Klasserna tävlar om vem som pantar mest, och den som vinner får pengar till en klassresa.

PantresanGalaxy-s4

Som ett led i sin ambition att få fler att panta och att få barn att lära sig att panta så lanserade Returpack en kampanj där lågstadieklasser tävlar i pant. Den klass som efter tävlingsperiodens utgång pantat för mest vinner en klassresa.

Under hela tävlingsperioden kan man på sajten se hur mycket alla klasser pantat för tillsammans, och loggar man in på sin klass kan man följa hur mycket klassen pantat för. Väl inloggad har man möjlighet att rapportera pant och även att ladda upp en bild på sitt pantkvitto. Detta för att Returpack ska kunna verifiera att man de facto pantat för de belopp som man angivit.

Förutom att man kan rapportera panten via webben så utvecklades också en mobilapp för iOS och Android där det också går att logga in, rapportera pant och ta ett foto av pantkvittot som sedan kan laddas upp.

Pantresan 2014

Hoppa högst upp på sidan